Alliander werft op Nationale Carrièrebeurs

Datum:

Alliander was een aantal jaar afwezig tijdens De Nationale Carrièrebeurs. Tijd om ons gezicht weer te laten zien! Op zoek naar technici en IT-ers die een carrière in de energietechniek ambiëren. Die, samen met ons bestaande team, de schouders willen zetten onder de enorme uitdaging op het werkpakket Maakbaarheid. Want zonder hen geen warme huizen of licht.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de 21e editie van De Nationale Carrièrebeurs in de RAI van Amsterdam. Dé plek waar topwerkgevers en studenten, starters en (young) professionals elkaar treffen. Met maar liefst 10.000 bezoekers was er aan animo geen gebrek. Naast de vele stands bood de beurs een uitgebreid programma met vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops, masterclasses en presentaties aan.

Live in onze wereld

Zowel op de beursvloer als op het IT-Experienceplein, vertelden onze recruiters enthousiast over de mogelijkheden die Alliander als werkgever te bieden heeft. Maar een echt beeld over een functie krijg je natuurlijk pas in de praktijk. Door de virtual reality (VR-bril)  - waarop we 360 graden/VR-films  toonden - hebben collega’s  in spé ‘live in onze wereld kunnen kijken.’ Ze hebben gezien en ervaren hoe geweldig mooi ons werk is.

 image

Roeland van Laer, Manager Recruitment: ”Het was goed om met het recruitmentteam aanwezig te zijn op de carrièrebeurs. Het viel ons op dat in verhouding tot andere vakgebieden relatief weinig MBO-technici de beurs bezochten. Een beeld dat wij in de arbeidsmarkt herkennen. Toch leverde onze aanwezigheid veel positieve reacties én 100 cv’s van technici en IT-ers op. Aankomende weken gaan we kijken of er een match is tussen deze talenten en onze organisatie.”

image