Alliander wint Pensioenpluim 2018

Datum:

Op 6 november reikte pensioenfonds ABP de Pensioenpluim uit aan Alliander. De pluim is een prijs voor werkgevers die initiatieven ontwikkelen om het pensioenbewustzijn van medewerkers te vergroten.

Alliander onderneemt al jarenlang initiatieven om het pensioenbewustzijn van medewerkers te vergoten. Zo organiseerde het afgelopen jaar kennissessies op kantoorlocaties en nam het deel aan de markt van het Loopbaancentrum. Deze continue en duurzame aandacht voor pensioenen is voor het ABP reden om Alliander de Pluim toe te kennen.

Denk op tijd na over je pensioen

Aan de kennissessies nemen veel 55+’ers, maar ook jongeren deel. “En dat is goed,” zegt pensioenspecialist Petra Roza. “Over je pensioen kun je niet vroeg genoeg nadenken. Je eerste baan, een nieuwe job, trouwen, scheiden. Het heeft effect op het pensioen dat collega’s later ontvangen. Het aantal collega’s dat deelneemt aan de sessies houden we beperkt. Zo kunnen we iedereen persoonlijke aandacht geven.”

Veel keuzemogelijkheden

“Met de deelnemers nemen we hun persoonlijke online omgeving op de website van het ABP door,” vervolgt Petra. “Onder meer de vele mogelijkheden die collega’s hebben om hun pensioen op te bouwen. Minder gaan werken en eerder pensioen ontvangen, de eerste jaren een hoger pensioen laten uitkeren om veel te kunnen reizen, het pensioen verhogen met een nabestaandenpensioen. Tijdens de sessies gaan we erover in gesprek.”

Inspiratie

“De Pensioenpluim inspireert ons om ons werk voor te zetten.,” besluit Petra. “De volgende kennissessies zijn alweer gepland.”
Alliander onderkent het belang van goed werkgeverschap en heeft de ambitie om een topwerkgever te zijn. Bij een topwerkgever zijn medewerkers trots op wat ze doen, werken ze met plezier en krijgen ze kansen om zichzelf duurzaam te ontwikkelen. Daartoe hoort ook een goede pensioenvoorlichting, zodat medewerkers ook na hun dienstverband bij Alliander financieel de zaken goed in orde hebben.