"Altijd al een soort droom"

Datum:

Een goede kop koffie met net dat beetje extra. Met dit uitgangspunt werkte Amado Laclé drie jaar voor Hutten in ons pand in Duiven. Ja, werkte. Hij is nu bij Alliander in dienst. Hij vertelt, als Scrum Master, over deze gedurfde en aparte overstap.

Wat een aparte switch, hoe ben je ineens Scrum Master geworden?

“Als ik toch een raakvlak mag noemen: het is allebei faciliterend. Aan mijn toekomstige werkgever wilde ik laten zien dat ik bezig was met mijn persoonlijke ontwikkeling. Vol trots heb ik daarna mijn certificaat laten zien bij de espressobar. Ik vond het heel goed aansluiten bij mijn principes: goed klantcontact. Het gaat niet zozeer over de technische inhoud, maar over de procesbegeleiding. Het past helemaal bij mij."

En, toen heb je gesolliciteerd?

“Ik had mijzelf onbewust in de etalage gezet door mijn certificaat bij de espressobar te laten zien. In drie dagen had ik toen al twee sollicitatiegesprekken. Zo snel ging het. Ik schrok daar wel een beetje van. Alleen: ik had de theorie, maar had geen kantoorervaring. Ze stelden mij voor om twee dagen stage te lopen. Ze zochten vooral iemand die enthousiast en positief was ingesteld. Iemand die de ‘soft skills’ heeft. Een enthousiaste collega die goed met mensen om kon gaan. Die competenties heb ik als barista goed kunnen laten zien."

Vond je het lastig om van werkgever te wisselen?

"Natuurlijk is het ook best wennen. En is het best raar om aan de andere kant van de bar te staan, als ik koffie bestel. Als barista had ik ook altijd al graag in dienst bij Alliander willen werken. Ze hebben mij ook twee maanden de tijd gegeven, zodat ik kan ‘landen’. Ik word weer geprikkeld op een heel ander niveau. Bij de horeca geef je al je energie aan je gasten. Nu kom ik met energie thuis. Achteraf had ik dit nooit verwacht. Het was voor mij toch altijd een soort droom en het is mij gewoon gelukt.”

Amado gaat zich bij Operational Grid Intelligence richten op de WeBApp. Deze WeBApp is in het leven geroepen om de workflow van gepland werk te vereenvoudigen en het administratieve werk te verminderen. Wij wensen hem een vliegende start en heel veel succes toe.

Amado Laclé, Scrum Master Liander