Amy Staneke is genomineerd voor de Young Talent Award

Datum:

Supertrots waren we vorig jaar toen Sarike van Wette, Manager Strategie en Omgeving, de Young Talent Award 2018 in de wacht sleepte. Dit jaar doet Alliander weer mee aan de verkiezing. Deze award is een aanmoedigingsprijs van Stichting Topvrouw voor jonge vrouwelijke professionals. Onze keuze nu gevallen op Amy Staneke. Amy is omgevings- en vergunningenmanager, maar bovenal een technisch talent.

Alliander zet graag alle vrouwen die werkzaam zijn in de techniek in de spotlights en draagt Amy daarom voor als afgevaardigde van deze rolmodellen. Amy (29) heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld naar een inhoudelijke professional op het gebied van publiekrechtelijke advisering en omgevingsmanagement. Begonnen in het vakgebied ‘Bodem’(monodisciplinair) en de afgelopen jaren verder ontwikkeld als allround vergunningenmanager naar omgevingsmanager in de realisatieprojecten. Amy werkt voor TenneT, Liander, Firan en is sinds kort stakeholdermanager in het projectteam dat werkt voor Nuon Warmte/Vattenfall. Amy werkt vijf jaar bij Qirion.

Vrouwelijke rolmodellen

Wim Fabries heeft Amy dit leuke nieuws persoonlijk verteld en zegt: “Amy was compleet verrast toen ik met een bos bloemen binnen kwam.” Roland van der Pouw: “We zijn trots dat we vanuit Qirion een jonge specialist in de picture mogen zetten. Vrouwelijke rolmodellen zijn erg belangrijk in onze sector en binnen Qirion.” Amy vindt het vooral erg eervol: “Super mooie kans dat ik Qirion en Alliander hierin mag vertegenwoordigen. Ik had dit nooit verwacht. De collega’s vonden het hartstikke leuk en waren heel positief.”

Samen op het podium

Amy gaat deze uitdaging graag aan. Met plezier vertegenwoordigt zij  Alliander op donderdag 26 september in Amsterdam. Namens Alliander staat zij daar niet alleen. Sarike van Wette zal, als winnares van de Young Talent Award 2018, hier natuurlijk bij aanwezig zijn én zij zal dit evenement ook hosten.