Chauffeur van een monteur

Datum:

Gisteren verruilde Michel Lenderink – directeur bij Liander – zijn kantoorbaan voor een dag als chauffeur van monteur Djim Labudzik.

“De eerste melding kwam uit een winkelcentrum in Purmerend. Het hele winkelcentrum zat zonder stroom”, vertelt Djim. “Michel en ik gingen er samen op af en hebben de aansluiting gecheckt, maar het bleek een onterechte melding. Het beveiligingssysteem van het winkelcentrum was de boosdoener.”

Direct door naar de volgende storing 
Na een kop koffie en een goed gesprek volgde er een melding van graafschade in Bergen. Michel bestuurde de bus en bracht Djim ter plaatse. Michel: “Je merkt op locatie aan alles dat Djim een vakman is. Niet alleen hoe hij in moeilijke omstandigheden een kabel repareert, maar ook hoe hij met klanten omgaat.”

Wat is daar nou leuk aan?
Djim: “Ik snap niet wat er leuk is aan de baan van Michel. Hij moet alleen maar impopulaire beslissingen nemen.” Een bijzondere vraag, vond Michel. “Ik vind zelf dat ik een hele mooie baan heb. Het is mijn doel om ons werk veiliger, beter en goedkoper te kunnen doen. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de lange termijn. Daarom vind ik het altijd leuk om buiten mee te lopen en te zien wat Djim dagelijks meemaakt en te kijken hoe het systeem werkt. Binnen moeten we het werk voor ‘buiten’ gemakkelijker maken. We moeten de knelpunten snappen en oplossingen zoeken om ons werk elke dag weer een stapje beter te doen.”

Binnenkort verruilen de heren nog een keer van baan, maar dit keer andersom: Djim komt dan een dag bij Michel op kantoor.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.