Collega Maarten van Riet geeft zomercursus

Datum:

Onze collega Maarten van Riet gaf speciaal voor onze collega’s de zomercursus ‘Energy Course’. In deze leerzame cursus gaf hij in een paar uur relevante basiskennis mee over energie. Met name een stukje natuurkunde en de bijbehorende elektrotechniek kwamen aan de orde, maar ook een stukje maatschappelijke achtergrond en politiek wat er bij komt kijken en waar een netbeheerder mee te maken heeft. Een waardevolle cursus voor velen. Wij vinden het bijzonder mooi dat Maarten dit organiseert. 

Met veel beeld, voorbeelden en in begrijpelijke taal weet Maarten de basiskennis van energie uit te leggen. Met name op het gebied van elektriciteit. Zo legt hij uit wat energie en fossiele brandstof is en hoe energiebelasting in elkaar steekt. Begrippen als gelijkstroom en wisselstroom komen aan de orde en hij legt het verschil uit tussen centrale en decentrale opwek en opslag uit. Voor veel technische collega’s is dit wellicht overbodig en is het informatie die zij al lang geleden tot zich hebben genomen. Maar vooral voor onze collega’s in de minder technische bedrijfsonderdelen is zo’n cursusonderwerp enorm waardevol. Zo snap je net wat beter waar je technische collega’s het over hebben.

Wie het idee heeft dat cursussen saai en slaapverwekkend zijn, kent Maarten nog niet. Hij weet op een pakkende manier zijn collega’s te bereiken. Met een verhaal dat ze raakt en dat je onthoudt. Met mooie beelden en simpele voorbeelden, laat hij zien waar het om draait bij het beheren van de netten. Een waardevolle cursus. Wij zijn trots op de inzet van onze collega. Hij weet waardevolle kennis op een enthousiaste en begrijpelijke manier bij te brengen aan zijn collega’s.

Zomercourse
Maarten van Riet legt uit wat er in de meterkast zit tijdens de cursus Energy Course.