Dag van de Veiligheid bij Liander

Datum:

Liander neemt vandaag, 16 maart, deel aan de Dag van de Veiligheid die wordt georganiseerd door Bouwend Nederland. Tijdens de Dag van de Veiligheid staan bedrijven in de bouw- en infrasector samen stil bij veiligheid en veilig werken. Liander doet hieraan mee omdat een veilig werkomgeving belangrijk vinden. We streven ernaar dat iedereen veilig thuis komt.

Deelnemers

Leidinggevenden en technici van Liander bezoeken samen met vertegenwoordigers van onder meer aannemers en leveranciers plekken waar werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo gaan ze naar schakel- en onderstations en op locaties waar werkzaamheden in de laag- en midden spanning plaatsvinden, worden veiligheidsobservatierondes gehouden. Op de plekken waar een veilige werkomgeving het meest van belang is voeren ze het gesprek over veiligheid. Wat zijn de veiligheidsrisico’s? Waar moet je op letten? Wat hebben we van elkaar nodig om veilig te werken? Hoe spreken we elkaar aan op veilig werken? De gesprekken dragen bij aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn.

Collega's bij Middenspanningsstation Duivendrecht

'Veiligheidsregels blijven onderwerp van gesprek. Collega's van andere divisies vallen andere zaken op. Wisselen van werkzaamheden houdt ons allen scherp’.

Bewust veilig

Dat is dit jaar het thema van de Dag van de Veiligheid. Samenwerken aan veiligheid, ons verantwoordelijk voelen voor de veiligheid van elkaar en ons bewust zijn van veiligheidsrisico’s is en blijft belangrijk voor Liander. Door met elkaar in gesprek te zijn, blijven we bewust van veiligheid en zorgen we ervoor dat iedereen veilig thuis komt.