“De oorlog begon en ik was alles kwijt”

Datum:

Het is maandagochtend. Elektramonteurs in Apeldoorn komen op het Logistiek Steunpunt bij elkaar voor een overleg. Voor Hayan en Firas, beiden afkomstig uit Syrië, begint daarmee de derde stageweek.

Samen met acht andere vluchtelingen, volgen Hayan en Firas een speciaal traject voor het halen van het mbo-3-diploma installatie en onderhoud van het elektriciteitsnet. Liander ondersteunt, samen met bouwconcern BAM, de statushouders bij het vinden van werk en het opbouwen van hun toekomst in Nederland. De statushouders, afkomstig uit Syrië en Kameroen, zijn nu gestart met hun stageperiode van acht maanden. Hayan en Firas lopen stage bij Liander. De anderen doen dit bij BAM. De stageperiode volgt op de succesvolle afronding van de vakinhoudelijke opleiding van vijf maanden bij opleidingsinstituut Temphory in Ermelo. Het totale opleidingstraject duurt in totaal drie jaar en garandeert een vaste baan bij Liander.

Veilig werken

imageHayan (29) en Firas (32) zijn beiden zo’n drie jaar in Nederland. Hayan: “Toen de oorlog begon, was ik alles kwijt. Mijn familie, mijn baan en mijn toekomst”. Aan zijn diploma elektrotechniek heeft hij in Nederland niks. Die moet hij dus opnieuw halen. Dat geldt ook voor Firas. “In Syrië was ik installateur. Maar soms ook chauffeur. Het is daar heel normaal om meerdere banen te hebben. In Nederland is veilig werken ontzettend belangrijk. In Syrië zijn geen duidelijke veiligheidsregels en gebruiken ze echt niet altijd de persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat is echt een verschil. Ik ben ontzettend blij met dit traject. Het is een hele mooie kans voor ons”.

Nieuwe toekomst

De stage wordt begeleid door ervaren monteurs Rob Nijhof en Maurits Robbertsen. Verloopt de stage succesvol dan beginnen Hayan en Firas als leerling-monteur bij Liander om zich verder te ontwikkelen op het technisch vakgebied. Mounia Arkhouch, teamleider montage Netcare in Apeldoorn: ‘Wij hebben een tekort aan vaktechnisch personeel en willen een toename zien in diversiteit. De statushouders hebben behoefte om te werken, maar geen baan. Dit is dus echt een win-winsituatie. Toen ik hier over hoorde was ik meteen enthousiast. Het is toch gaaf om deze mensen een kans te bieden om hier een nieuwe toekomst op te bouwen?”

Leren

Hayan en Firas maken al echt onderdeel uit van het team. “Het helpt heel erg dat we de hele dag Nederlands praten. Daar zit nu enorm veel vooruitgang in. We mogen nog niet veel werkzaamheden zelf doen. Het is dan ook vooral meekijken, zien welke materialen gebruikt moeten worden en veel lezen. De momenten dat je nog niet alles meteen snapt, zijn minder leuk. Maar elke week leren we iets bij”, aldus een trotse Hayan.

Voor het ontwikkelen van het opleidingstraject van de statushouders heeft Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF) zijn kennis en ervaring beschikbaar gesteld. UAF begeleidt vluchtelingen bij het opbouwen van een toekomst via studie en werk.