Doe jij mee met de Data Science Hackathon?

Datum:

BigData Republic en Alliander organiseren op 29 november de Data Science Hackathon. Klinkt het bedenken van creatieve oplossingen om energieonderbrekingen te voorspellen, voorkomen en zo snel mogelijk op te lossen jou als muziek in de oren? Schrijf je dan in!

Ben jij Data Scientist of houd jij je in jouw werk of studie veel bezig met wiskundige modellen? Dan is de hackathon Data Science iets voor jou. Tijdens de hackathon bedenk je innovatieve en creatieve oplossingen die Alliander helpen om het onderhoud van zijn energienetwerk en energieonderbrekingen te voorspellen, voorkomen en zo snel mogelijk op te lossen.

Ga jij voor de winst?

Een kundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Alliander en BigData Republic, beoordelen de oplossingen…en kiezen een winnaar.

Dataset

Vooraf aan de hackathon krijg je een deel van de set aan data, zoals storingsdata, netwerkbelasting, assetdata, grondwaterstanden, weerdata en graafwerkzaamheden mee. Zo heb je voldoende tijd om na te denken over de oplossing en tijdens de hackathon genoeg tijd om met de data aan de slag te gaan. De data van Alliander is bedrijfsvertrouwelijk, daarom teken je een geheimhoudingsverklaring.

Praktische info

Individueel of als team van vier personen mee doen? Het kan beide. Wat je verder nog moet weten?

  • Datum: woensdag 29 november
  • Tijd: 10.00 – 18.00 uur
  • Locatie: Coltbaan 4c, Nieuwegein (kantoor BigData Republic)
  • Nodig: bring your own device
  • Geregeld: eten en drinken.

Meedoen?

Meld je aan door een mail te sturen naar hackathon@bigdatarepublic.com.

Wie is BigData Republic?

BigData Republic is een multidisciplinair team van ervaren Big Data Scientists, Big Data

Engineers en Big Data Architecten die organisaties helpt hun doelen te vertalen in het

ontwerp, de implementatie en het gebruik van innovatieve big data oplossingen.