Een dag op pad met een monteur

Datum:

Wanneer je bij Alliander komt werken, in welke functie dan ook, krijg je de mogelijkheid om een dagje mee te lopen met een Liander monteur. En dat is zeker een aanrader. Wanneer je met een monteur op pad bent, beland je in een hele nieuwe wereld. De wereld van de kabels en leidingen onder de grond. Collega Joost Haanraadts ging onlangs met een monteur op pad en vertelt waarom deze ervaring zo waardevol is.

Joost kwam in april bij Alliander werken als teammanager binnen de afdeling IT-infrastructuur. Dit team is verantwoordelijk voor de gebruikersondersteuning, het beheer en de toekomstige ontwikkelingen van alle werkplek-gerelateerde IT-diensten. Voor meer dan 7000 medewerkers is dat een hele klus en verantwoordelijkheid.

‘De dag begon met jaloerse blikken van collega’s. Strak blauwe lucht, 30 graden, kortom technisch weer! Dat geluk moet je soms hebben. Een helm, jas en veiligheid-schoenen stonden al klaar en de monteur stond klaar om met mij op pad te gaan. De monteur had storingsdienst en dus was het onbekend wat de dag ons zou brengen. Gelukkig geen storingen en dan staan controles van afsluitputten op het programma.

Tijdens de werkzaamheden van de monteur heb ik veel vragen kunnen stellen over bijvoorbeeld de connectiviteit. Hoe goed zijn monteurs op locatie verbonden met het netwerk. Wat kan beter en waar lopen ze tegenaan? Ook op het gebied van registratie applicaties heb ik mijn ogen en oren open gehouden. Monteurs hebben met veel informatie te maken, wanneer zij op een locatie te werk gaan. Dat moet vooral niet te veel tijd kosten en te ingewikkeld zijn. Heel waardevol om te zien hoe dit soort processen in de praktijk gaan, zodat we binnen ons team aan de slag kunnen met optimalisaties en innovaties. Het moet voor de monteurs zo efficiënt mogelijk.

Ik heb veel respect voor de positieve wijze waarop de monteur met situaties die hij tegenkomt, omgaat. Het is de taak van mijn team om de monteurs zo efficiënt mogelijk te kunnen laten werken, wanneer het om IT gaat. IT moet zo goed mogelijk aansluiten op de dagelijkse werkzaamheden. Door te zien en ervaren hoe een monteur werkt en welke IT-diensten en applicaties hij gebruikt, weet ik nu precies waarom en voor wie wij de IT continue optimaliseren. Een enorm waardevolle ervaring.

Culinair hoogstandje
Er moet natuurlijk ook gegeten worden. Met dank aan de monteurs van de regio Velsen heb ik er weer een favoriet bij. Ik kan een ieder de hamburger speciaal bij het pontje Buitenhuizen aanbevelen! Garantie op het mooie weer geef ik echter niet.

Dag op pad met monteur.jpg

 Joost Haanraadts.jpg

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.