Een grote familie in de Vierdaagse-tent

Datum:

Alliander sponsort al zo’n 30 jaar de verzorgingspost voor de Vierdaagse. Dit jaar lopen er zo’n 310 collega’s mee en zij worden verzorgd door hun collega’s; de vrijwilligers. Het begon allemaal vanuit een busje met een aggregaat en koelkast. Nu wapperen van grote afstand de Liander-vlaggen voor de tent je al tegemoet.  Voor de lopers én de vrijwilligers gebeurt het 4 dagen lang in deze ruimte.  

Theo Bouwman,  senior medewerker Facilities, heeft al heel wat ervaring opgebouwd.  Hij werkt met plezier als zo’n 7 jaar als vrijwilliger op deze reizende locatie. Hij vertelt: “Hier gaan wel maanden voorbereiding aan vooraf.  De hele inhoud van deze grote tent wordt elke dag ingepakt en ’s morgens vroeg vertrekken we weer naar de volgende plaats. We werken met een vaste groep van zo’n 40 vrijwilligers. Daarnaast hebben we een medische post die we elke dag inhuren”.

Een collega betaalt € 25,- voor een verzorging voor de gehele Vierdaagse. Een andere loper vertelt dat de toiletjuffrouw ook een medaille verdient. Nergens vind je volgens haar zulke schone toiletten tijdens de Vierdaagse.

“Een betere verzorgingspost is er niet”, zegt Ton Huting, monteur bij het serviceteam van Liander. “Je hebt alles bij de hand en er is een geweldige keuken en medische post. Onder elkaar is het echt hartstikke leuk. Ik loop alleen, maar een hoop collega’s ken ik dus al jaren van de Vierdaagse. Je leert je collega’s op een hele andere manier kennen”. Hij loopt dit jaar voor de 10e keer en pakt snel zijn spullen in, want hij moet nog zo’n 8 kilometer lopen.

Voor Theo is de laatste dag, de vrijdag, de mooiste dag. “Je bouwt echt een band op met iedereen. Ja, ik heb toch echt wel het Vierdaagse-virus te pakken gekregen”.  

Wij wensen alle lopers ontzettend veel succes om deze warme 100e Vierdaagse goed te volbrengen!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.