Girlsday 2016: meiden nemen Alliander over

Datum:

Een recordaantal van ruim 10.000 meisjes nam vandaag een kijkje bij technische en ICT-bedrijven in Nederland. Ook op ons kantoor in Duiven openden we de deuren voor 66 meiden.

In Nederland kiezen weinig jongeren en vooral weinig meisjes voor een opleiding en werk in bèta, techniek en ICT. Daarom organiseert expertisebureau VHTO elk jaar een 'Girlsday' met als doel meer vrouwen in technische functies te krijgen. In Duiven deden 66 enthousiaste meiden drie technische workshops, onder andere over ‘The internet of Things’.

Collega Yingying Luo geïnterviewd
In het kader van Girlsday maakt Omroep Gelderland de reportage ‘Techniek is meer dan vieze handen’. Technisch trainee Yingying Luo werd hiervoor geinterviewd. Ze heeft twee technische studies gedaan en werkt nu met elektriciteit en stroom, iets waar de meeste vrouwen zich niet aan wagen. “Ik vind het gewoon leuk om te zien hoe iets werkt en hoe iets in elkaar zit.”

Vrouwen bij Alliander
Bij Alliander werken circa 1.500 vrouwen, waarvan zo’n 250 in een technische baan. In de afgelopen jaren zagen we het aantal vrouwen in leidinggevende functies groeien. Ook neemt het aantal vrouwelijke technische trainees toe. Toch blijken technische en ICT-functies voor het overgrote deel mannenwerk. Gelukkig kiezen er steeds meer meisjes voor een technische studie. Dus er is hoop voor de toekomst.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.