Kacheltjes en thermopakken

Datum:

Koning Winter doet deze week ineens zijn intrede in ons land. Niet zo fijn om dan de hele dag buiten aan het werk te zijn. Of toch wel? 

Allround monteurs Gerrie Kuster en Harold Wennekes trotseren de kou tijdens werkzaamheden in Weurt waar elektriciteitskabels worden vervangen. Harold: “We kunnen de kabels nu niet aansluiten. Als je de kabels buigt, knappen ze met de vorst kapot. We hebben vanochtend hier wel een tijdelijke aansluiting kunnen realiseren, maar nu kunnen we niks meer doen. We gaan zo naar kantoor om onze gasflessen te vullen en wachten tot er een storing komt”. Gerrie vindt het niet zo’n probleem om in de kou te werken. Maar Harold werkt toch liever met warmere temperaturen: “Ik heb liever dat het koud is dan nat. We hebben vanmorgen kacheltjes bij het magazijn opgehaald en we kunnen thermopakken aantrekken. Maar ik werk toch écht het liefst in de zomer.”

Wanneer vorst in de grond zit,  bepalen gemeenten of de grond wel of niet opengebroken mag worden. In veel gemeenten geldt deze week een breekverbod. En dat heeft natuurlijk invloed op ons werk.