Kom ook naar het Liandon Solarboat kennisevent!

Datum:

Hoe groot is de impact van een “blackout” van ons energienetwerk en hoe spelen we hierop in?
Kom zaterdag 20 mei 2017 naar ons event en vaar een middag met ons door de grachten van Amsterdam waar je zult worden meegenomen in de uitdagingen die de elektrificatie van onze samenleving met zich meebrengt!

Waarom?

Nederland heeft één van de betrouwbaarste elektriciteitsnetwerken ter wereld. Ondanks dit zijn storingen onvermijdelijk. Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van een betrouwbare energievoorziening. De impact van storingen binnen ons energienetwerk wordt dan ook steeds groter.

Vanuit het Liandon Solarboat team zijn wij bezig met het stimuleren van emissievrije scheepsvaart. Wij geloven in de toekomst waarin onze brandstoffen duurzaam worden opgewekt. Echter, emissievrije scheepsvaart houdt in dat deze scheepsvaart afhankelijk wordt van elektriciteit. Wij zien het als één van onze taken om na te denken over de impact van laadinfrastructuur op het elektriciteitsnet. En welke impact heeft een blackout van deze elektriciteitsvoorziening op de scheepsvaart?

Met wie?

Toonaangevende gastsprekers zijn uitgenodigd om met jullie in gesprek te gaan over wat er vanuit Liandon en Alliander wordt gedaan om in te spelen op (het voorkomen van) "Blackouts". Hiernaast komt een gerespecteerde wetenschapper zijn visie delen op de energievoorziening in stedelijke gebieden. Afsluitend zullen wij jullie meenemen in ons Solarboat project!

Programma:

12:00 – 12:30: Inloop en ontvangst op een emissievrije rondvaartboot bij de Blue Boat company
12:30 – 12:45: Welkom door het Liandon Solar boat team
12:45 – 13:30: Gastspreker over robotica
13:30 – 13:45: Koffiepauze
13:45 – 14:30: Gastspreker van één van onze start-ups
14:30 – 15:00: Informeel met elkaar in gesprek
15:00 – 15:45: Gastspreker over energievoorziening in stedelijke gebieden
15:45 – 16:15: Aanmeren en omvormen tot borrelsetting
16:15 – 18:00: Afsluitende borrel en in gesprek met het Solarboat team en de gastsprekers

Inschrijven?

In totaal kunnen we slechts 50 mensen onboarden voor dit event. Inschrijven kan door jouw persoonlijke gegevens en telefoonnummer te mailen naar Danijel.Miletic@alliander.com. Graag vernemen we ook wat jouw specialisme is en waar je interesses liggen. We kijken uit naar jouw deelname!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.