Lekker lopen

Datum:

Geniet je ook van een goede work-out in de buitenlucht? Bij Alliander vinden steeds meer loopmaatjes elkaar. Samen een sprintje trekken motiveert je nog meer. Voor de ladiesrun ‘Marikenloop’ in Nijmegen, die zondagmiddag 19 mei start, organiseerde het vrouwennetwerk Lianne vooraf een hardloopclinic.

Goede voorbereiding is het halve werk

Lianne wakkert via verschillende events het girl-empowerment binnen Alliander aan. In april deelde Floris Valkema van Flow-motion niet alleen individuele adviezen. Wij verklappen je zijn tips die natuurlijk niet alleen voorbehouden zijn aan onze sportieve dames. Een top vijf om beter over de finish te komen:

 1. Ga niet te snel van start
  Helaas een klassieke fout en daarom met stip bovenaan. Temper jezelf qua snelheid en afstand en laat je niet beïnvloeden door de lopers om je heen.
   
 2. Denk aan de juiste voeding op de wedstrijddag
  Voor sporten heb je koolhydraten nodig, vooral suikers. Lunch niet van tevoren. Te veel vezels zorgen weleens voor steken. Eet zo min mogelijk vezels maar neem bij voorkeur wit brood en drink jus d’orange ongeveer 1,5 uur van tevoren. Deze voeding is makkelijk verteerbaar. Neem na 1,5 uur weer suikers tot je en denk dan met name aan isotone producten.
   
 3. Hoe langer de afstand, hoe korter de warming-up
  Als je bijvoorbeeld de 5 km loopt, zorg dat je goed warm blijft en neem een warming-up van een kwartier. Blijf in het vak bewegen en zorg dat jouw spieren doorbloed zijn.
   
 4. Geef jezelf een peptalk
  Denk en spreek jezelf positief toe tijdens de wedstrijd. Zo praat je jezelf de wedstrijd door. Niet alleen je spieren doen het werk. Helpt het voor jou dat iemand je aanmoedigt en zet je dan net een stapje harder? Nodig vooral vrienden en/of familie uit. Dit geeft je een extra stimulans om door te gaan en dan heb je voor na de finish iets om naar uit te kijken. 
   
 5. Varieer met krachttraining
  Krachttraining helpt om de klappen op te vangen voor je knieën en bovenbenen. Wissel jouw hardlooptrainingen zeker af om jezelf sterker te maken.

Doe je morgen mee of ga je binnenkort een andere wedstrijd of run lopen? Alvast heel veel succes!