Lieke zet haar salade op de kaart

Datum:

“Je neemt een beetje eikenbladsla, rucola melange, witte en rode pitloze(!) druiven, gedroogde vijgen…“ Het recept van de overheerlijke maaltijdsalade kent Lieke Donkers uit haar hoofd. Haar  salade kwam ‘zomaar’ op de kaart in het bedrijfsrestaurant in ons kantoor in Duiven.

Superlekker
Lieke: “Op het menu stond een salade met peer en brie. Die was lekker, maar ik had er nog een variant op met gorgonzola en druiven. Superlekker. Ik maak ‘m regelmatig met kerst of als ik gasten krijg. Ik heb mijn recept als tip meegegeven aan cateraar Hutten. Zij stonden wel open voor wat creativiteit en hebben mijn salade op de kaart gezet.”

Benieuwd naar het recept? Meng wat eikenbladsla en rucola melange met pitloze druiven (rood en wit). Doe er gedroogde vijgen en walnoten bij en kleine stukjes gorgonzola. Een dressing maak je van rode wijn azijn, citroen, olijfolie en een snufje peper en zout. “De combinatie van de zoete druiven, de gorgonzola en de vijgen…dat doet het ‘m!”

Naast koken…
Naast haar liefde voor kokkerellen heeft Lieke een technische functie bij Liandon (nu Qirion geheten). “Het laatste halfjaar ben ik niet meer werkzaam als technicus, maar zet ik mijn kennis van hoogspanningstechniek in voor het team. Als je wilt snappen hoe een storing kan ontstaan, is het handig om in de praktijk te hebben gewerkt met diverse componenten. Mijn werk vraagt vaak om een creatieve oplossing. Net als deze maaltijdsalade :-).”                                                  

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.