Monteur Tom

Liever Liander dan in de schoolbanken

Datum:

We hebben er weer 44 collega's bij die onlangs hun monteursdiploma uitgereikt kregen. Daar zijn wij bijzonder trots op! Tom van Scharrenburg (23) is één van hen. Hij brak zijn mbo-opleiding af om bij Liander aan de slag te gaan.

Proficiat Tom! Hoe kwam Liander op je pad? Waarom wilde je monteur bij ons geworden?
“Voordat Liander in beeld kwam heb ik een niveau 4-opleiding gedaan bij het Graafschap College, een mbo-instelling in de Achterhoek. Mijn eerste stage liep ik bij Liander, de tweede bij een ander bedrijf. Tijdens die tweede stage ontdekte ik dat ik liever werk, dan vijf dagen per week in de schoolbankjes zit. Toen ben ik met mijn opleiding gestopt om bij Liander verder te gaan. Voor vier dagen in de week kon ik aan het werk, één dag per week ging ik naar school. Eerst heb ik de opleiding monteur data elektra gedaan. Vervolgens ben ik meteen doorgestroomd naar de opleiding voor eerste monteur data elektra die ik nu heb afgerond.” 

Hoe is de opleiding bevallen?
“Het is een prima opleiding. Er was ook wel iets wat nog niet meeviel: ik moest veertien werkgerelateerde projecten doen, maar het bleek lastig om die alle veertien in het werkveld te kunnen uitvoeren. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. De klussen in de middenspanning vond ik het leerzaamst. 

Hoe zie je je toekomst als monteur bij Liander? “Er zullen altijd monteurs in het veld nodig zijn. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of ik over vijf jaar nog monteur ben.”

O, hoezo? Vertel.
“Ik wil doorleren voor technicus data elektra, niveau 4. Ik vind het een fijne gedachte om dat papiertje op zak te hebben.  En misschien wil ik op den duur wel uitvoerder worden. Maar eerst wil ik voorlopig veel ervaring opdoen als monteur.”

 Wat vind je het leukste aan het werk?
“De omgang met de collega’s, de klanten en het buiten werken. Zeker zoals de laatste weken, heerlijk in die zon.” 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.