Lunchen met stagiaires

Datum:

Dit jaar zijn er binnen Alliander meer dan 100 nieuwe stagiaires begonnen, verspreid over verschillende afdelingen en locaties binnen Nederland. Om deze groep met elkaar in contact te brengen, heeft het stagebureau een lunch georganiseerd. Tijdens het lunchen konden de stagiaires met elkaar in gesprek gaan over hun verschillende stageopdrachten, opleidingen en ervaringen tijdens hun eerste stagemaand. 

Voorafgaand aan de lunch vond er een voorstelronde plaats. Op de prikkelende vraag ‘wat zou jij doen met 1 miljoen’ kwamen mooie antwoorden. Veel stagiaires gaven aan te willen reizen. Een enkeling gaf aan eerst eens goed te gaan shoppen of een gedeelte aan het goede doel te schenken.
Hierna was het tijd voor de lunch: iedereen genoot van soep, broodjes en een kroketje. Daarna volgde een speeddate ronde, waarin de stagiaires elkaar vragen over persoonlijke ontwikkeling konden stellen. De vragen ‘Hoe zie jij jezelf over 10 jaar, of met welke drie woorden zou een vriendin jou omschrijven’ waren nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Uiteraard werden er veel tips en ervaringen uitgewisseld over het stagelopen binnen Alliander.

Iedereen was enthousiast en zeer geïnteresseerd in elkaars stageopdracht. Dit zorgde voor mooie gesprekken, zowel over techniek, netbeheer en energie, als over de niet technische beroepen die het functioneren van een netbeheerder mogelijk maken. Aan het einde van de middag had iedere stagiair een mooie reflectie en leerzame informatie voor de persoonlijke ontwikkeling. Zeker voor herhaling vatbaar zo’n lunch, aldus onze stagiaires. 

Stagelunch.JPG

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.