Tranee Thomas.jpg

Meteen een goed gevoel

Datum:

Thomas Kooijman is managementtrainee bij Alliander. Hij werkt mee aan een duurzame energievoorziening voor Europese steden, wat perfect aansluit op de studie die hij heeft gedaan. Wat houdt een managementtraineeship bij Alliander precies in? Thomas vertelt in een interview er meer over en hoopt zo nog meer studenten enthousiast te maken om bij Alliander trainee te worden. 

Thomas, hoe ben je in contact gekomen met Alliander?
“Ik heb Alliander leren kennen via de Sustainability Challenge, een nationale business case competitie waar elk jaar 100 geselecteerde studenten en starters werken aan actuele duurzaamheidsvraagstukken voor vijf grote Nederlandse bedrijven. Ik zat in het team van Volker Wessels, de ‘kick off’ was op het hoofdkantoor van Alliander. Ik had toen een paar leuke gesprekken met trainees over de opdrachten die zij voor Alliander deden. Ik kreeg er meteen al een goed gevoel bij. Ik proefde een fijne sfeer en de mensen praatten met veel passie over hun werk. Ik zag mijzelf er al werken.”   

Hoe ziet een werkdag bij Alliander er voor jou uit?
“Geen dag is hetzelfde. Vanuit Alliander werk ik fulltime mee aan een Europees programma op het gebied van mobiliteits-, energie- en connectiviteitsvraagstukken in Europese steden. Binnen dat programma werken overheden, industrie en kennisinstituten samen aan een duurzame toekomst voor Europa. Ik ben bezig een visie te formuleren over onze rol en betrokkenheid in dat programma. Zeer interessante materie die mooi aansluit op mijn studie Political Science, met als specialisatie Global Environmental Governance.  Een studie die zich richt op de milieuproblematiek in de wereld. Mijn scriptie ging over het ontstaan van duurzame projecten in steden en daar houd ik me nu ook mee bezig.”     

Waarom kun je werken bij Alliander aanraden bij studenten?
“Het is een grote organisatie waar je heel veel verschillende dingen kunt doen.  Het traineeship geeft je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Verder heeft Alliander een fijne organisatiecultuur, mensen hebben oog voor elkaar en houden rekening met je. Ook heeft Alliander een maatschappelijke rol die veel mensen zal aanspreken. We zorgen er voor dat iedereen toegang heeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie.”

Doe je buiten het werk ook wel eens iets met collega’s?
“Ik ben actief binnen Tension, het jongerennetwerk van Alliander. We organiseren bijvoorbeeld congressen op het gebied van energie, of een ‘Kitchen roulette’, een unieke route langs collega’s die thuis ieder een gang van een menu koken. Een leuke en ongedwongen manier om nieuwe collega’s te leren kennen.”

Wil jij meer weten over de Alliander traineeships? Kijk dan op de traineepagina voor meer informatie. Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Dat kan direct. Je kan al starten op 1 februari. 

Thomas Kooijman.jpg

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.