Oefenen in de zandbak

Datum:

“Groep 7 wil een dagje meewerken met Liander-medewerkers, kan dat?”, was de vraag van basisschool de Catamaran uit Amsterdam. Uit het oogpunt van veiligheid kon meelopen niet. Toch is er iets bedacht!

Leo Stens, opleider bij Alliander: “We hebben twee gasleidingen ingegraven in de zandbak op het schoolplein. De kinderen konden de leidingen via een tekening met maatvoering opgraven en op die manier een gasaansluiting maken. We hebben geprobeerd om het zo echt mogelijk te laten lijken. Ze hebben zelfs een gat geboord en dat vonden ze geweldig.”

Op jaarbasis gaat Leo zo’n 8 à 9 keer op pad; op bezoek bij bijvoorbeeld een school of een beurs. De meeste aanvragen komen binnen bij het Onderwijsloket van Alliander. “We kunnen niet aan alle verzoeken voldoen, maar het blijft ontzettend leuk om met kinderen te werken. Je ziet ook vrij snel wie al technisch inzicht heeft. Het is niet alleen dankbaar werk om te doen, het is ook nodig. Deze jonge mensen hebben de toekomst en wij voorzien helaas een groot tekort aan technici.” Bij deze kinderen was de interesse gelukkig gewekt. Leo kreeg van de school een pdf vol mooie bedankjes.

Les van een Liander monteur

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.