Thessa.JPG

Onze nieuwe stagiaires zijn begonnen

Datum:

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dit betekent een start voor de nieuwe stagiaires op verschillende afdelingen bij Alliander. Stage lopen bij Alliander: leuk, leerzaam en interessant. Alleen iets voor techneuten? Zeker niet! Uiteraard zijn er stagiaires die op een technische afdeling hun stage lopen, of zelfs afstuderen, maar ook bij de ondersteunende afdelingen kan je een enorm mooie stage lopen. Onze kersverse stagiaire Thessa van den Oetelaar vertelt over haar eerste stageweek op de afdeling recruitment.  

Mijn naam is Thessa van den Oetelaar en ik ben vierdejaars HRM student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De eerste twee jaren van mijn studie stonden in het teken van colleges volgen. Vervolgens heb ik in het derde studiejaar tien maanden stage gelopen bij een facilitair dienstverlener in Arnhem. Nu is het tijd om mijn afstudeeropdracht uit te gaan voeren. Hiervoor ga ik mij de komende vijf maanden inzetten op de afdeling recruitment bij Alliander.

De eerste week van mijn stage heeft voornamelijk in het teken gestaan van nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe systemen bekijken en mij inlezen in de organisatie. Gelukkig krijg ik hier goede begeleiding bij en staat overal de deur voor mij open. Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis in het team en werd ik met open armen ontvangen. Wel moest ik even wennen aan het grote gebouw. Het is erg gemakkelijk om er te verdwalen, gelukkig hangen er handige wegwijsbordjes. Ook moest ik wennen aan de flexplekken, dit ben ik vanuit mijn vorige stage niet gewend, daar had ik een eigen werkplek. Wat ik erg leuk vind aan de flexplekken is dat je iedere dag met andere medewerkers in aanraking komt en op deze manier erg veel mensen ontmoet.

Naast mijn reguliere afstudeeropdracht sluit ik ook aan bij het team dat verantwoordelijk is voor de social media kanalen voor werken bij Alliander. Tijdens mijn stage zal ik zo nu en dan andere stagiaires interviewen over hun stageopdracht en hoe hun stage verloopt. Daar schrijf ik een artikel of blog over op deze website. Jullie gaan dus nog vaker wat van mij horen. Voor iedereen die dit jaar stage loopt: veel succes! 
Thessa

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.