Open kaart spelen

Datum:

Je leert iets pas écht als je er zelf mee aan de slag gaat. Reni de Moel leerde tijdens haar opleiding Cartografie in GIS o.a. hoe je kaarten kunt gebruiken bij het vertellen of ondersteunen van een verhaal.  Ideaal voor kinderen. Reni, zelf moeder van twee kinderen, maakte voor haar studieopdracht om die reden een kinderatlas van haar woonplaats Hilversum.

Ze vertelt: “Het bleek een flinke klus te zijn waar ik met zeer veel plezier negen weken lang behoorlijk wat avonduren aan heb zitten werken. Tegenwoordig is er veel data beschikbaar als open data, wat ik geweldig vind. Er werd mij aangeraden ook een exemplaar aan de basisschool van mijn kinderen en de gemeente Hilversum te geven.”

In haar werk als applicatie consultant gebruikt ze het GIS-systeem. Deze opleiding heeft haar juist geïnspireerd om op een andere manier naar kaarten te kijken. De kinderatlas werd zo goed ontvangen dat de basisschool er een les aan gaat besteden. Het leverde daarnaast nog extra publiciteit op bij de leverancier van de software. Terecht is ze trots op het resultaat!

Alliander Opleidingen helpt alle medewerkers binnen Alliander bij het vinden van een cursus, opleiding of leeroplossing passend bij hun doelen. Hierbij staat de richting waarin jij je als medewerker wilt ontwikkelen centraal. Met je leidinggevende bespreek je in je PRO gesprekken waar je meer over wilt leren en beter in wilt worden.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.