Pionieren met een duidelijk doel voor ogen

Datum:

Thorben Meijer werkt bij Alliander, maar dan net even anders. Alliander investeert in nieuwe markten gericht op elektrische mobiliteit, duurzame gebiedsontwikkeling en duurzaam wonen. Smart Society Services richt zich als startup op zo’n nieuwe markt. En daar draagt Thorben als Product Manager aan bij. In een gloednieuw kantoor in hartje Utrecht.

Thorbens taak
Smart Society Services bevordert innovatie door het stimuleren van open protocollen en standaarden. Thorben: “Ik houd mij bezig met het vergroten van de community van het Open Smart Grid Platform. Dit is een open source communicatieplatform dat slimme hardware verbindt met applicaties. Mijn taak is kort door de bocht: het platform bekender maken en ervoor zorgen dat er gebruik van gemaakt wordt. Uiteindelijk willen we een groot ecosysteem creĆ«ren met zoveel mogelijk gebruikers, use cases en projecten die gebruik maken van deze techniek.”

Werken op het snijvlak van techniek en de markt
“Wat deze functie zo leuk maakt? Aan de ene kant ben ik bezig met het overtuigen van de markt van ons product. En aan de andere kant leer ik zelf ook heel veel over IT-oplossingen en –technieken. Het samenspel tussen de techniek en de markt maakt het uitdagend. Want hoe kun je die inhoudelijke, technische dingen overbrengen en ervoor zorgen dat mensen ermee gaan werken?”

Werken bij een startup in de energiebranche
Ik werk aan nieuwe technieken en manieren om de wereld zoals wij die nu kennen vooruit te helpen. Ik hoop een bijdrage te leveren aan de versnelling van een fossiele energiebranche naar een duurzame. Dat is een van mijn voornaamste drijfveren. Daarbij zijn we een startup. Wat betekent: veel vrijheid om te innoveren, te pionieren en het wiel uit te vinden. Dat vind ik erg leuk.”

Waar ben je het meest trots op in je werk?
“Op het technisch slimme product dat mijn collega’s hebben ontwikkeld. Ik geloof hier echt in. We maken nu kleine maar goede stappen in de juiste richting als het gaat om bijvoorbeeld het uitdragen van de filosofie en boodschap omtrent het Open Smart Grid Platform.”

Benieuwd hoe dit platform eruit ziet? Klik dan op deze link: http://opensmartgridplatform.org/

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.