Snel jouw eigen weg vinden

Datum:

“Al die afkortingen, daar moet ik wel aan wennen”, horen we als we nieuwe collega’s ontmoeten. Veel starters struikelen hier in het begin over. Bij een organisatie met meer dan 7000 medewerkers praat je ongemerkt een eigen taal. Elkaar verstaan verenigt en die kennismaking begint eigenlijk al voordat je daadwerkelijk bij ons aan de slag gaat. Een uitnodiging voor het online introductieprogramma  is dan al verstuurd naar jouw inbox.

Beginnen met een voorsprong
“Het belangrijkste is, dat mensen met elkaar in gesprek raken. Als jij al bekend bent met de organisatie, begin je met een voorsprong”, vertelt Ruben Sluiter. Als trainer is hij intensief betrokken bij het  introductieprogramma, dat nu bijna een jaar bestaat uit drie delen. Vanaf het tekenen van je contract start je online, waarna je fysiek samenkomt als je in jouw nieuwe baan bent begonnen.  Het laatste deel is facultatief; je kunt zelf kiezen of je deelneemt aan bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken.

Waarom heb jij gekozen voor Alliander?
Dat is de vraag die Mark van Lieshout, lid van de Raad van Bestuur,  stelt aan de groep starters op de introductieochtend. Waardevolle informatie, want deze collega’s  hebben nog een frisse kijk. Zo had Fokke Jongsma, monteur hoogspanning, ook zo zijn redenen.  “Ik heb hier gesolliciteerd, omdat ik hier meer doorgroeimogelijkheden heb.” Hij heeft zin om zijn opleidingen af te ronden, zodat hij echt zelfstandig zijn werk mag uitvoeren. “Ik werk voorlopig onder toezicht. Liandon (nu Qirion geheten) investeert dus echt in mij, omdat ze mij niet gelijk kunnen inzetten.”

Vraag en antwoord
Mark vertaalt de strategie van Alliander in concrete voorbeelden. De mogelijkheid om vragen in te dienen, werd al geboden tijdens het online programma. Alle drie de leden van de Raad van Bestuur bezoeken deze introductiebijeenkomsten, die eens per twee maanden plaatsvinden. Het interactieve deel wordt vervolgd, want de Alliander Quiz gaat beginnen. De deelnemers installeren een app, waarna zij gekoppeld worden aan een andere collega in de zaal. Een leuke manier om samen vragen te beantwoorden over Alliander.

Grote mix van allerlei mensen
Juist het verhaal van Mark over de energietransitie, sprak Mark Dreschler erg aan. Hij is net begonnen in zijn functie als senior consultant ketenoptimalisatie.  Tijdens zijn eerste weken op kantoor viel hem op, dat  het contact onderling informeel is: “Je ziet hier een grotere mix van allerlei mensen en dat vind ik wel prettig.”

Mark heeft helder voor ogen wat hij op korte termijn wil bereiken. “Ik wil snel de processen goed leren kennen en hoe we hierin verbeterslagen kunnen maken. Uiteindelijk wil je het aantal storingen verminderen.  Je kunt veel uit data halen, maar je hoort van collega’s hoe het in werkelijkheid gaat. Daarom ga ik volgende week ook  met een monteur mee het veld in.” Het contact met enkele monteurs is bij deze bijeenkomst snel gelegd.

Wij wensen alle nieuwe collega’s een warm welkom en veel succes toe!
Fokke Jongsma (links) en Mark Dreschler (rechts)

 

 

 

 

 

 

                        Fokke Jongsma (links) en Mark Dreschler (rechts)

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.