Stem op onze Young Professionals

Datum:

In 2014 was Alliander één van de winnaars van de Partnership Verkiezing. Dit jaar doen onze Young Professionals opnieuw mee.

De Partnership Verkiezing is een wedstrijd waarin Young Professionals van grote bedrijven een business case bedenken voor een ontwikkelingsland. In 2014 won Alliander met een plan voor het verbeteren van de energievoorziening in gezondheidsklinieken in Rwanda. Nu doen we opnieuw mee met een ingenieus idee!

Het plan: irrigatie op zonnepanelen
Myanmar is één van de armere landen in Azië. Het merendeel van de bevolking leeft van landbouw. Meestal wordt hier niet geïrrigeerd, waardoor de potentie van het land niet of nauwelijks gebruikt wordt. Wanneer ze wel irrigeren worden pompen op diesel ingezet. Vervuilend en duur. Het Alliander-team heeft daarom een business plan ontwikkeld voor irrigatiepompen die worden aangestuurd door zonne-energie. Bij de ontwikkeling van de business case kreeg het team hulp van Action Aid en de Practica Foundation

Partnershipverkiezing Alliander

Teamlid Rolf van der Velde: “Het mooie is dat boeren in Myanmar de zonnepanelen niet alleen kunnen inzetten voor irrigatie, maar ook voor een ‘off-grid’ energievoorziening. Daarmee brengt dit systeem voedsel, water en energie bij elkaar!”

Dit innovatieve idee steunen? Stem hier!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.