Fruit in kistjes

Teamleider voorziet collega’s van gezonde snack

Datum:

Heb je eind van de middag ook altijd trek in een lekkere snack?  En kun je dan ook de verleiding niet weerstaan om een chocoladereep , gevulde koek of andere calorie-bom uit de automaat te halen? Of de dichtstbijzijnde snoeppot te plunderen? Collega Maarten Pijls, teamleider Aansluitingen, bedacht dat het gezonder kan. Hij regelt elke week een paar kistjes met fruit voor zijn collega’s . 

Iedere maandagochtend worden er drie kistjes met vers fruit bezorgd op de Basisweg in Amsterdam. Appels, peren, sinaasappels, grapefruits en kiwi’s. Of ander fruit, al naar gelang het seizoen te bieden heeft. Alle honderd collega’s bij Aansluitingen mogen er gratis van pakken, en dat doen ze dan ook. Het fruit vindt gretig aftrek, op woensdagmiddag zijn de kistjes meestal al leeg.

Vitaliteit
Maarten Pijls, teamleider op de afdeling, ziet het tevreden aan. Hij zorgde er voor dat zijn collega’s van hun wekelijke portie fruit worden voorzien, als alternatief voor een ongezonde snack. “Ik wil op die manier een bijdrage leveren aan de vitaliteit van onze medewerkers, want we hebben een hoog verzuim. Door fruit aan te bieden, geven we als bedrijf een signaal: dat we het belangrijk vinden dat mensen aan hun vitaliteit denken. Mijn buurman vertelde dat bij hem op het werk Marsen en Snickers worden uitgedeeld, zodat medewerkers nog een uur langer doorwerken. Dat is niet wat ik zou willen uitdragen. Ik heb liever dat mensen een appel of een peer eten. Dat wordt gewaardeerd: je krijgt er een glimlach voor terug.”  

Fruit in kistjes