Technicus voor één dag, hoe is dat?

Datum:

Met gezonde spanning in haar buik ziet Marloes de dennenbossen aan haar voorbijvliegen. Ze is onderweg naar monteur Arno Adelerhof in Apeldoorn. Vandaag gaat ze een storingsdienst meedraaien. Want, hoe is het eigenlijk om technicus te zijn?

Marloes Schreuder Goedheijt is training & research assistent bij CrossOver. Een samenwerkingsverband tussen organisaties om gezamenlijke- en uitdagende vraagstukken op te lossen. In een eerder contact tussen de twee, oppert Arno aan de 23-jarige psychologe om een keer een dag mee te lopen. “Zo gezegd, zo gedaan!”, vertelt Marloes. “Wat me meteen opvalt zijn de vele elektronische apparaten waar Arno zich dagelijks mee omringt. Een navigatiesysteem, zijn mobiel, een laptop, iPad en een pieper. Ze staan allemaal tot zijn beschikking en vragen allemaal hun aandacht met hun eigen unieke piepjes en geluiden”.

Te grote jas

Al gauw komt de eerste storing binnen. In een woongemeenschap voor visueel gehandicapten is onderdruk in de gasdetector geconstateerd. Terwijl Arno wat gereedschap uit zijn bus haalt, wacht Marloes binnen in haar iets te grote Liander-jas. Marloes: “Op dat moment komt de manager van de gemeenschap naar mij toe en vraagt hoe lang ik denk nodig te hebben. Ik moet er om lachen en geef aan dat de echte expert buiten nog wat spullen aan het halen is”.

Blokfluitleiding

De storing is binnen een kwartier verholpen en het tweetal rijdt langs een groep collega’s die in een woonwijk aan de slag zijn. “Bezig met een ‘blokfluitleiding’ aan het repareren. Of beter gezegd, een leiding met gaatjes erin, zoals wij leken dat zouden zeggen”, lacht Marloes. “Gedurende de hele dag wordt het mij trouwens duidelijk dat veiligheid bij technici echt de hoofdrol speelt. In alles wat ze doen staat veiligheid voorop”. De volgende ‘halte’ is het magazijn in Apeldoorn waar alle storingsmaterialen besteld en opgehaald kunnen worden. Tijd voor een bakkie koffie. Daarna laat Arno vol trots ook nog de Venturi-waterzuiger zien. Marloes: “Wat een geweldige uitvinding. Echt iets waar Arno super trots op mag zijn!”.

Technicus van de toekomst

Wat mij deze dag sowieso is opgevallen, is dat Arno eigenlijk over alle vaardigheden van een technicus van de toekomst lijkt te beschikken”, vervolgt Marloes. “Hij is ondernemend, is ontzettend klantvriendelijk, neemt initiatief, is begaan met zijn collega’s en helpt anderen waar hij ook maar kan. Zo is hij aangesloten op alarmpunt Apeldoorn waarmee je de ogen en oren van de politie, ambulance en brandweer bent. Ook helpt hij regelmatig mee in het magazijn als hij even een rustig moment in zijn storingsdienst heeft. Het is leuk te zien, aangezien we als CrossOver bezig zijn met het ontwikkelen van de Talentenscan. Daarin worden de skills gemeten die steeds belangrijker worden voor een ‘technicus van de toekomst’. Het maakt me blij te zien dat Arno duidelijk goed voorbereid is op zijn werk van de toekomst”.

Kijkje in de keuken

Het enthousiasme is wederzijds. Ook Arno heeft veel geleerd die middag. “Marloes kan ontzettend goed luisteren en vraagt goed door. Ook in het contact richting klanten. De klik tussen ons was hartstikke leuk. Ik vind ook dat bedrijven veel vaker een kijkje in de keuken bij elkaar moeten nemen. Via CrossOver ben ik eerder ook in contact gekomen met mensen bij Vitens, Brabant water en Ziggo. Nog steeds heb ik daar contact mee over dingen die we in het veld tegenkomen. Bedrijven hebben elkaar steeds meer nodig en kennis delen is altijd goed”, sluit Arno af. Blij verrast was hij toen onlangs nog een bos bloemen bij hem werd bezorgd. Op het kaartje: 'Bedankt voor de geweldige middag! Groetjes, Marloes'