Techniek en innovatie staat centraal bij Alliander

Datum:

Het opleiden van medewerkers in virtual reality, zodat ze realistisch het afschakelen van transformator kunnen trainen. Een Smart Cable Guard die stroomstoringen middels slimme sensoren voorspelt en voorkomt. Een draagbare gaslekdetector met infrarood techniek. Een ondergronds gasstation voor drukke binnensteden.

Investeren in innovatie

Zomaar een aantal innovaties voor de toekomst of waar Alliander nu al aan werkt. Voor Alliander is het namelijk van cruciaal belang om te blijven investeren in innovatie van het energiesysteem van de toekomst. Zodat ook in het energiesysteem van de toekomst iedereen onder gelijke condities toegang heeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie.

Techniek en innovatie centraal

Op 1 februari staat bij Alliander de techniek en innovatie centraal. Onder het mom van het thema ‘onze techniek: wendbaar en duurzaam’ inspireren collega’s en bedrijven waarmee Alliander samenwerkt elkaar en leren ze van elkaar. Dat wordt gedaan op een marktplaats en sessies waarin enthousiaste, innovatie-minded medewerkers hun collega’s enthousiasmeren voor de innovaties van nu en de toekomst.

Wendbaar en duurzaam

Specifieke aandacht is er op 1 februari voor wendbaar- en duurzaamheid. Innovaties die ervoor zorgen dat kan worden aangepast aan veranderende omstandigheden. Bijvoorbeeld het ondergrondse gasstation in alsmaar drukker wordende binnensteden. En innovaties die bijdragen aan duurzaamheid. Zoals het opnieuw inzetten van middenspanningsruimtes, transformatoren en magnefixen waardoor inkoopkosten worden bespaard en CO2-uitstoot wordt teruggedrongen. Of een nieuw slimme meterdesign dat grote hoeveelheden kilo plastic en metalen bespaart.