Technisch Kennis Café in Duiven geopend

Datum:

Afgelopen week is de fysieke ontmoetingsplek van het Technisch Kennis Café in Duiven geopend en werd tegelijkertijd het 1 jarig jubileum gevierd.
Het Technisch Kennis Café is ontstaan vanuit het idee dat de technisch specialist uitdagend werk heeft. Om het werk goed uit te kunnen voeren is kennisdeling en ontwikkeling, voorbereiden op de toekomst en een hoog werkplezier cruciaal. Dat kan, in het Technisch Kennis Café.

Opening

Tijdens een goed bezochte opening, gaf Paul Jaspers het startsein voor "een fantastische plek om samen te komen en kennis te delen’’. Hij refereerde naar de Olympische Spelen waar topprestaties worden geleverd en datzelfde geldt voor onze medewerkers. Door kennis te delen komen we tot fantastische resultaten.
Er werd dan ook tijdens de opening kennis gedeeld over de ombouw van Onderstation Amstelveen.

Daarna volgde een technisch kennisspel en Maarten van Riet sloot het officiële programma af. Hij gaf aan dat kennisborging het belangrijkste is binnen dit platform. Nieuws hoor je vaak in het café, dus kom vooral hiernaartoe om dat te delen! Om met elkaar en als bedrijf verder te komen. Plezier maken in het vak, in het werk en samen de verantwoordelijkheid nemen en dus gewoon samen DOEN! Naast het Technisch Kennis Café in Duiven wordt op 12 april het equivalent in Amsterdam Basisweg en op 17 mei in Leeuwarden geopend.

Ben ik ook welkom bij het volgende event?

JA ZEKER! Vaak krijg ik de vraag of het kenniscafé alleen voor Liandon (nu Qirion geheten) is? Nee, natuurlijk niet. Iedere Alliander collega met een passie voor techniek is welkom. Laten we elkaars krachten en kennis bundelen, en van elkaar leren.

Paul Jaspers (Manager VKR, Qirion): Het Technisch Kennis Café is de brug tussen kantoor en uitvoering. Wat in mijn ogen een fantastische bijdrage levert in het meer samen doen! Van apart naar samen. Kom jij ook?

Afgelopen jaar

We zijn begonnen vanuit de instelling: "Doen is de beste nieuwe manier van denken’’. Door verschillende evenementen binnen alle regio’s te organiseren hebben we medewerkers kennis laten maken met het Technisch Kennis Café.

Er zijn meerdere kennislunches georganiseerd rondom een technisch onderwerp, er zijn gave rondleidingen geweest door de verschillende labs in Duiven, bij de Kema en in het bedrijfsvoeringcentrum, we hebben het kantoor meegenomen in de wereld van de uitvoering, het OT testlab geopend in Amsterdam en we hebben de Virtual Reality en Augmented Reality bril opgezet.

Het Technisch Kennis Café in 2018

Wil jij jouw project of innovatie een podium geven binnen het Technisch Kennis Café? Heb je een actueel onderwerp waar je over wilt brainstormen met andere collega’s uit de organisatie? Of zie jij een leuke samenwerking? Dan komen wij graag met jou in contact! Mail naar: minke.omlo@alliander.com

Team Technisch Kennis Café

Patrick Bos | Dave Coobs | Jur Erbrink | Leslie Groen | Thomas Kruisman| Minke Omlo | Sietse Rozenga | Mike Scharrenberg | Raymond Veldhuis |