Tropische temperaturen

Datum:

Het is historisch warm. De temperatuur loopt per dag op. Hoe is het dan om in deze hitte, vaak zonder schaduw, je werk te doen? We vroegen het onze collega's die buiten aan het werk zijn.

"Je verdampt waar je bij staat," vertelt Nico Mettes. "Mijn kleding kleeft aan mijn lichaam. Nico en zijn collega's werken in het 150kV onderstation Westwoud in Oost Zwaagdijk. "Het is hier een open veld, we hebben geen centimeter schaduw. Met dit warme weer is het zweten met onze warme veiligheidskleding. Aan het einde van de dag ontstaat er toch concentratieverlies en dat is toch oppassen met hoogspanning."

Drink voldoende

Teamleider Nuray Nuraydin staat in de brandende Borculose zon bij monteur Tom Westerhof. “Net zoals collega teamleiders rijd ik naar monteurs toe. Ik kijk hoe het met ze gaat en geef ze drinken mee.  Vanmorgen bespraken we gezamenlijk dit onderwerp. Neem voldoende rust, gebruik zonnebrandcrème en drink voldoende, waren mijn tips."

Parasol of een tentje

Tom geniet van een flesje drinken: “Helm op, lange jas aan, gelaatscherm op. Het is afzien en veel zweten. Maar goed, de veiligheidskleding moeten we dragen als we werken in een omgeving met spanning. Volgens een tropenrooster werken kan ik helaas niet. Ik draai storingsdienst, storingen laten zich helaas niet plannen. Siësta kennen we niet, we werken gewoon door. D’ran! Soms met een parasol of tentje.”

Proost! V.l.n.r.: Feridun Karaman, Jos Smits, Erik de Groot en Bjorn Zieverink

Respect voor onze collega's die deze tropische warmte trotseren. Niet voor niets is een Nationaal Hitteplan van kracht. Hou elkaar in de gaten, want het werk aan onze netten is niet zonder gevaar.  

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.