Tweedehands goed

Datum:

Op zaterdag 6 oktober is het weer Nationale Kringloopdag. Gelukkig krijgen steeds meer gebruikte artikelen een tweede kans. Net als bij Alliander. Ken je het verhaal van de felgekleurde poefjes al?

Kunstwerkjes

Als we het over kringloop of recycling hebben, is ons hoofdkantoor aan de Utrechtseweg in Arnhem een schoolvoorbeeld. Maar liefst 81 procent van de gesloopte materialen uit het oude pand kregen een herbestemming in het kantoor. Zichtbaar levert dat in het pand ook mooie kunstwerkjes op. Wat doe je, als je een groot aantal regenjassen hebt die je niet meer kunt gebruiken? Daar wisten Mark Hamstra en Femke Leyte wel raad mee.

Meedenken

Mark vertelt: “Samen met collega Dominique van de MVO-afdeling hebben we een leverancier gezocht.  Zonde als anders deze regenjassen weggegooid worden. Met Gispen hebben wij een circulaire samenwerking voor ons meubilair en zij hebben perfect meegedacht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot deze praktische creaties.”

Herkenbaarheid

Zijn collega Femke heeft de verdere uitrol verzorgd. “Eigenlijk zijn ze juist mooi van lelijkheid”, zegt ze met een knipoog. Deze knalkleuren vallen tussen de overige tinten wel op. “Eigenlijk hebben we alleen maar positieve reacties gekregen. Het was vooral de herkenbaarheid, wat mensen aansprak. Ook halen we zo het werk wat onze collega’s buiten doen op deze manier naar binnen.” Mark vult aan: “Er waren zelfs mensen die vroegen of ze zo’n poefje voor thuis konden bestellen.” Van het materiaal wat nog over was, heeft Gispen op eigen initiatief vijf tassen gemaakt. Femke: “Die collega’s die zo enthousiast reageerden, hebben we zo’n mooie tas cadeau gedaan.”

Heb je ze al gespot of gebruikt als zitplek? De regenjassen zijn in 80 poefjes omgetoverd en ze zijn verspreid over al onze kantoren.