Van stageplaats naar vaste baan - Allianders Tech Women

Datum:

Als klein meisje droomde Marion al van een baan in de techniek. Inmiddels is haar droom werkelijkheid geworden. Zoekend naar een uitdagende afstudeerstageplaats belde ze ruim een jaar geleden met Qirion (voorheen Liandon). En met succes. Er was een stageplaats vacant voor een engineer.

Marion is zo’n stagiaire die je als werkgever graag een kans biedt. Ze is ambitieus, nieuwsgierig én heeft een passie voor techniek. Hoog tijd om haar eens te ontmoeten. Marion: “Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd. Ik voelde me welkom en kreeg mooie kansen om me te ontwikkelen. Qirion is een fijn bedrijf met ongelooflijk veel uitdagingen. Naast het felbegeerde diploma van de 4-jarige studie middenkader engineering Elektrotechniek aan het ROC in Nijmegen, mocht ik ook gelijk bij Qirion ‘aan de slag’ als constructeur/ tekenaar.”

Meer vrouwen in de techniek

Op haar afdeling zijn maar weinig vrouwen werkzaam. Volgens Marion komt dat door het ontbreken van goede voorlichting. “Je moet al beginnen op de basisscholen. Juist daar moet je al laten zien wat je met techniek allemaal kunt doen.” Maar ook de voorlichting op middelbare scholen kan en moet beter. “Als ambassadeur voor de opleiding  Elektrotechniek probeer ik met name meisjes enthousiast te maken voor techniek. Daarom geef ik voorlichting op middelbare scholen en laat ik zien wat er allemaal mogelijk is. Aan de hand van mijn ervaring kan ik vertellen dat een technische opleiding mooie kansen biedt op heel veel leuke banen. Kijk maar welke kans ik bij Qirion krijg!”