Vier dagen lang lopen. Vandaag lopen we mee met: Thijs

Datum:

Vandaag had de etappe een schitterend decor van groene heuvels. Maar Groesbeek zou Thijs Hubbers, uitvoerder, vandaag niet meer halen. Al vroeg een  What’s App: “Ik ben uitgevallen.” We belden en hij deed zijn verhaal.

Waarom heb je op de helft van de Vierdaagse op moeten geven?

Thijs (25) legt uit: “Mijn hele voet zit vol met blaren, wel 10 per voet. Nu kreeg ik vanmorgen ook steken in mijn lies en zelfs paracetamol hielp niet meer. De pijn speelde mij parten. En ja, ik moet volgende week ook gewoon weer werken, dus ik stop ermee.”

Nu hebben meerdere lopers wel blaren, toch?

“Het is veel zwaarder dan ik dacht. Het werden ook echte bloedblaren. Het leukste had ik Groesbeek gevonden, maar ik ben in Plasmolen uitgevallen. Ik heb toch nog wel 300 kilometer geoefend en toen had ik er helemaal geen last van. Ach, ik heb er vrede mee. We zijn met zijn vieren van start gegaan en gisteren was er al iemand uitgevallen en nu ben ik het.”

Kijk je wel terug op een leuke Vierdaagse?

“Ja hoor, de sfeer is heel gezellig. Vooral als je die dorpen binnen komt lopen zoals in Bemmel en gisteren in Wijchen. Ik weet nu wel wat het gevoel is van de Vierdaagse. Maar voor mij is het eens maar nooit meer. Vijftig kilometer is te gek. Ik werd ook in de verzorgingspost van Liander al elke dag behandeld, wat wel heel goed geregeld was. Nu ga ik weer lekker door met de Zomerfeesten. Maar ik heb nu wel meer respect gekregen voor die lopers die hem uitlopen.”

Tot slot krijgen we nog een foto van de dag ervoor, toen hij tijdens het lopen nog kon lachen.

Thijs, die zelf vlakbij Nijmegen woont, geniet nog even van het feestgedruis in de binnenstad.  Voor al die andere lopers die deze ‘bergetappe’ hebben volbracht: Hou vol, het einde is nu bijna in zicht!