Vind jouw ideale baan

Datum:

Welke (start)functie past bij jou? Recruiter Erik vertelt hoe je daarachter komt.

  1. Oriƫnteren begint met jezelf goed kennen. Dat hoef je niet alleen te doen. Durf jouw omgeving om feedback te vragen. Vraag bijvoorbeeld: hoe zie jij mij? Herken jij jezelf in deze omschrijving? Het is best leuk om jezelf beter te leren kennen!
  2. Focus op je sterke eigenschappen en accepteer jouw ontwikkelpunten. Zie ze zelfs als kans. Beiden zijn ‘de aard van het beestje' en uniek!
  3. Ga ook eens na hoe jouw unieke eigenschappen een bijdrage kunnen leveren in een groep. Waar ligt jouw toegevoegde waarde?
  4. Welke normen en waarden in een organisatie en team vind je belangrijk? De cultuur van een organisatie en binnen een team is namelijk sterk bepalend in hoeverre jij uit de verf komt. 
  5. Nu je jezelf een stukje beter kent, kun je onderzoeken welke organisaties bij jou passen. Een interessant bedrijf ontdekt? Ga eens na welke afdeling mogelijk bij je past en durf de telefoon te pakken om een kop koffie met die teamleider of manager voor te stellen.
  6. Last but not least: laat jouw netwerk voor je werken. Pimp je LinkedIn-profiel met een headerfoto die bij je past, voeg een korte samenvatting toe die omschrijft wie jij bent en waar je naar op zoek bent. Recruiters zitten niet stil en struinen LinkedIn constant af opzoek naar nieuw talent.

Stel jezelf dus genoeg vragen en vertel hardop aan jezelf wie je bent en waar je energie van krijgt en  waarvan juist niet.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.