Warmetruiendag bij Alliander

Warmetruiendag bij Alliander

Datum:

Nederland viert op vrijdag 5 februari Warmetruiendag, al tien jaar lang het vrolijkste symbool voor verduurzaming in Nederland. Lekkere warme truien staan sinds 2007 symbool voor alles wat mensen zélf kunnen doen om opwarming van de aarde tegen te gaan. Ook Alliander doet dit jaar weer mee met Warmetruiendag en helpt op die manier energie te besparen: we zetten we de verwarming twee graden lager.

We trekken een lekkere warme trui aan en zetten op onze locaties de verwarming twee graden lager. Elke graad omlaag staat voor 6 procent minder energie, 6 procent minder CO2-uitstoot én minder stookkosten. Als Nederlandse huishoudens het hele jaar 1 graad minder zouden stoken, zou dat volgens Milieu Centraal jaarlijks 560 miljoen m3 gas en 1 megaton CO2 besparen: 350 miljoen euro.

Daarnaast lanceert de Alliander Foundation een mooie actie: we gaan met een heleboel collega’s prachtige, warme dekens maken voor mensen in de Oekraïne, in de omgeving van de stad Vinnitsa. Dat doen we samen met Stichting Omzien naar de Oekraïne (ONO). Want voor deze mensen is het niet zo vanzelfsprekend dat zij zich warm kunnen houden met een dikke deken, warme jas of trui. We gaan daarom op zoveel mogelijk kantoren voor deze mensen aan de slag door mooie dekens voor hen te haken.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.