Wat betekent Sail voor een netbeheerder?

Datum:

Vandaag is de start van SAIL Amsterdam. De botenparade trekt de komende dagen naar verwachting meer dan een miljoen bezoekers naar de hoofdstad. Wat betekent het eigenlijk voor ons werk als het in de stad zo’n drukte van belang is?

Wegen afgezet

Het botenspektakel heeft grote invloed op de bereikbaarheid van het centrum van Amsterdam. Een deel van de stad is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer in het bezit van een doorlaat-pas. “Zo’n pas hebben wij in principe niet nodig”, vertelt onze functioneel manager Instandhouding en Storingen. ”In Amsterdam kunnen wij indien noodzakelijk een beroep doen op de hulpdiensten voor begeleiding naar de calamiteit. In Amsterdam zijn er vaker grote evenementen, dus eigenlijk is dit voor ons business as usual. Maar er geldt wel een breekverbod, dus onderhoudswerk doen we de komende dagen niet rondom het festivalgebied.”

Maatregelen vooraf

Om storingen te voorkomen heeft Alliander vooraf al een aantal maatregelen genomen. “Onderdeel van ons onderhoudsprogramma is dat we gaslekken preventief opsporen. In overleg met de afdeling Asset Management hebben we de druk bezochte routes van SAIL in de afgelopen weken al gecontroleerd. Een aantal kleine lekken die we constateerden in het gasnet hebben we direct preventief gerepareerd.” Ook is er regulier overleg tussen het crisisbeheersingsteam van Alliander en de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Wij hopen dat onze preventieve werkzaamheden mede bijdragen aan een zeer geslaagd evenement. 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.