Women in Energy

Datum:

In Duiven vond vanmiddag het PwC-evenement ‘Women in Energy’ plaats. Alliander was gastheer voor ruim 70 leidinggevende vrouwen in de energiebranche. Vlak voor de bijeenkomst spraken we met deelnemer en collega Charlotte Sanders, Programmamanager bij Operatie.

Hebben we meer vrouwen nodig in de energiebranche?
“Wat mij betreft gaat het om wie het beste past bij de functie. De ervaring leert dat een inclusieve organisatie niet altijd vanzelf gaat en soms helpt een quotum daarbij. Bij Alliander werken al best veel vrouwen in leidinggevende posities. We zijn goed op weg.”

Wat is het verschil tussen vrouwen en mannen die leiding geven?
Ik vind het heel moeilijk om hier in generieke termen over te praten. Je hebt bijvoorbeeld feminiene mannen en masculiene vrouwen. Ik zie dus meer de mannelijke of de vrouwelijke stijlen; die zijn verschillend. Het is dan belangrijk of jouw stijl past bij de functie, bij het team en bij de situatie. Deze organisatie vind ik niet zo heel masculien. Een masculiene organisatie is heel erg gericht op macht, status en prestaties. In het jaar dat ik bij Alliander werk, heb ik gezien dat hier juist veel rekening met elkaar wordt gehouden. Ik vind het een sociale organisatie. De kernwaarden die wij hebben: samen, slim en sensitief zeggen ook al genoeg.

Doet Alliander veel voor vrouwelijk talent?
"Ja, maar ik vind dat talent zichzelf ook moet koesteren. In the end ben je zelf verantwoordelijk voor jouw loopbaan. Je zult zelf moeten zorgen dat je relevant blijft voor de arbeidsmarkt. Het helpt natuurlijk wel dat je sponsoren om je heen hebt.  Bij Alliander is een hoge mate van betrokkenheid vanuit leidinggevenden. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van een cross-mentoring programma. Vrouwen uit meerdere bedrijven kunnen gebruik maken van een mannelijke mentor uit een andere organisatie om te sparren over diverse vraagstukken. Dat vind ik wel heel inspirerend."

Tijdens dit event werd  Ingrid Thijssen, lid Raad van Bestuur Alliander, ook ge├»nterviewd. Aan haar werd ook gevraagd of ze nog tips had voor vrouwen met ambitie om door te stromen. Zij gaf hierbij aan: “Speel niet het spel van de jongens. Wees jezelf en wees vrouw.”

Meer informatie over het  Woman in Energy-netwerk van PwC? Kijk ook vooral voor managementfuncties op deze site.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.