Young Talent Award - nominatie Nikkie van Willigen

Datum:

Nikkie van Willigen, manager Aanleg Support bij Alliander, is genomineerd voor de Young Talent Award. Een aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent om leiders van de toekomst te stimuleren.

Van Willigen begon op 24-jarige leeftijd als trainee bij Alliander. Van daaruit is ze doorgegroeid naar de managementfunctie bij Aanleg Support. “Ik begon als teammanager Reconstructies en Netten binnen Aanleg. Ik ben een vrouw in een mannenwereld. Ik zag laatst de cijfers van de man/vrouw-verhouding binnen Aanleg. Slechts 12% is vrouw.”

Moeilijk heeft ze het nooit gehad. “Als vrouw leer je vrij snel om je mannetje te staan. En ik maak juist gebruik van mijn kwaliteiten als vrouw. Ik ben niet bang om mij kwetsbaar op te stellen, een gevoelige vraag te stellen of juist door te vragen. Mannen stellen juist die kwaliteiten op prijs.”

Young Talent

Deze zomer kreeg Van Willigen te horen dat ze door Alliander werd aangedragen als Young Talent. “Ik zat nog net in mijn oude functie en mijn manager vroeg of hij mij even kon spreken. Toen we apart zaten zei hij dat hij iemand moest bellen. Aan de telefoon vertelde de manager Talent Management mij vervolgens dat ze mij wilden voordragen voor de award van Young Talent. Echt heel erg leuk!”

"Aankomende donderdag is de verkiezing. Of Van Willigen ook kans maakt om te winnen? “Ik weet het niet. We hebben met alle genomineerden een selectiedag gehad. We moesten daar allerlei opdrachten doen en aan de hand daarvan denk ik dat ik best kans maak. Maar of ik ook echt ga winnen. Ik durf het niet te zeggen.” 

Een tip voor jonge ambitieuze vrouwen heeft Van Willigen nog wel. “Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, als jij in jezelf gelooft, kom je een heel eind. En het belangrijkste? Blijf jezelf!”