Trainees.jpg

Zit de klant over 25 jaar nog op ons te wachten?

Datum:

Hoe gaan onze klanten over 25 jaar om met energie? En zal Alliander dan nog een rol van betekenis spelen in de energievoorziening? Drie groepjes trainees gaan de uitdaging aan om hun toekomstvisie hierop te geven. Dit doen ze op 17 september bij de opening van het Pop-Up museum, ter ere van 100 jaar netwerkbedrijf. Twee van de trainees lichten alvast een tipje van de sluier op…

Peter en Thom… vertel eens.  Bestaat Liander nog over 25 jaar? Zitten onze zelf opwekkende klanten dan nog steeds op ons te wachten? 
Peter Laagland: “Dat gaan we nu natuurlijk nog niet verklappen. Ik zou zeggen: kom naar de opening van het Pop-Up museum, dan kun je ons verhaal horen.” Samen met twee andere groepjes trainees gaan we hier drie toekomstbeelden schetsen. Zelf gaan we een conservatief beeld neerzetten, de andere trainees presenteren een progressief en een ronduit futuristisch toekomstbeeld.” 

En? Hoe ziet dat beeld van jullie er uit? 
Peter: “De lijn van ons verhaal..”
Thom: “Niet te veel weggeven, Peter…”
Peter: “…de vraag die we centraal stellen: hoe kan een bedrijf als Alliander blijven voortbestaan, met alle veranderingen die op ons afkomen. Zoals de toename van hernieuwbare energie, elektrisch vervoer en warmtepompen. Onze klanten zullen wat minder afhankelijk zijn van een netaansluiting. We zullen het gebruik van eigen, duurzame energie moeten faciliteren.”

Wat vinden jullie het meest verrassend aan jullie toekomstvisie? 
“De gedachte dat mensen straks niet meer afhankelijk zijn van een netaansluiting is misschien wel een bedreiging voor ons bedrijf. Dat is best schokkend en controversieel, en zal mensen aan het denken zetten.” 

Benieuwd naar de toekomstvisie van alle trainees? Kom dan op 17 september naar de opening van ons eigen energie-museum bij Radio Kootwijk. Hier zie, voel en beleef je een unieke reis door de tijd van 100 jaar energie. Onze trainees geven hun presentaties tussen 10.15 en 10.45 uur, na de officiële opening door Ingrid Thijssen om 10.00 uur. Daarna is er ruimte voor discussie. Bestel vóór 12 september je gratis toegangsbewijs via www.100jaarnetwerkbedrijf.nl  Vul bij referentiecode ‘trainee event’ in. Let op: er is helaas geen parkeergelegenheid bij Radio Kootwijk, er zal daarom een parkeerterrein ingericht worden. Vanaf dit terrein zal een pendelbus je in circa 15 minuten naar Radio Kootwijk brengen.

Trainees op Bellevue

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Deze gebruiken wij om eventueel contact met u op te kunnen nemen.