Onze organisatie

Alliander is de kapstok waaronder de bedrijfsonderdelen Liander, Qirion, Kenter, Firan en diverse start-ups vallen. Gezamenlijk zorgen wij enerzijds voor de distributie van gas en elektriciteit in een groot deel van Nederland en anderzijds zorgen wij voor onderhoud, vernieuwing, uitbreiding en aanpassing van ons energienetwerk. Daarmee maken wij wonen, werken, transport en recreatie voor iedereen mogelijk. Alliander brengt een open en duurzame energiemarkt dichterbij.

Start-ups

Wonen, werken en transport zijn over tien jaar niet meer hetzelfde als nu. Om de maatschappij te helpen bij actuele energievragen en onze energienetten op tijd aan te passen, investeren we bij Alliander in diverse start-ups die innovatieve energieoplossingen voor de toekomst ontwikkelen:

Energy Exchange Enablers
Het energiemarktmodel zal er in de (nabije) toekomst heel anders uitzien. EXE vergemakkelijkt toetreding tot de markt en maakt onderlinge handel mogelijk.

BackHoom
Backhoom levert dataservice voor complete en actuele inzage in de verduurzaming van grondgebonden particuliere woningen en stimuleert zo energiebesparing in de woningmarkt. 

Smart Society Services

Smart Society Services levert ‘Internet of Things' diensten om openbare infrastructuren en slimme objecten op onafhankelijke wijze te monitoren, te besturen en te beheren.

Zown

Zown geeft bedrijven, campussen, tuinders en grondeigenaren advies op het gebied van energievoorziening met behulp van het Microgrid Platform.

SIM-CI
SIM-CIbiedt slimme tools om de juiste risicoafwegingen te maken van vitale infrastructuren.