Wij zijn Alliander, aangenaam!

Alliander is een groep, waarin verschillende bedrijven actief zijn. Gezamenlijk zorgen wij voor de distributie van energie in een groot deel van Nederland en zorgen wij voor onderhoud, vernieuwing, uitbreiding en aanpassing van onze netten. Alliander bereidt zich voor op haar rol en taak als netwerkbedrijf van de toekomst; door via innovatie snel slimme oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Oplossingen waarmee we de maatschappelijke kosten van onze energievoorziening beperken en waarmee iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie.

Organisatieschema Alliander

  • Netbeheerder Liander leidt de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen
  • Qirion onderhoudt het hoog- en middenspanningsnet in een deel van Nederland
  • Kenter levert innovatieve meetoplossingen en betrouwbare energievoorzieningen
  • Firan ontwikkelt open netten voor warmte, koude, stoom en CO2
  • EXE levert slimme digitale oplossingen voor de zakelijke markt
  • BackHoom levert data voor het verduurzamen van particuliere woningen
  • SIM-CI biedt tools om risico-overwegingen te maken rond vitale infrastructuur

Onze business

Om bij het begin te beginnen: wij zijn een energie-expert met ondertussen al ruim 100 jaar ervaring. Dagelijks houden wij ons bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven in de regio’s Noord, Oost en West. Een groot deel van onze collega’s is 24/7 bezig met het onderhouden van de energienetten en het oplossen van storingen.

Onze bedrijfscultuur

Voor ons zijn drie kernwaarden belangrijk: sensitief, samen en slim. Iedere dag voeren we met passie ons werk uit en zoeken we naar innovatie oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren. Wil jij in een inspirerende omgeving werken? Samen met hardwerkende collega’s die hart hebben voor energie? Een omgeving met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de ruimte om ideeën te ontwikkelen? Kom dan solliciteren!

Diversiteit op de werkvloer

De energietransitie is een complexe uitdaging waar we al het beschikbaar talent, verschillende perspectieven en uiteenlopende competenties voor nodig hebben. Door slim gebruik te maken van onze verschillen, kunnen we iedereen, nu en in de toekomst, blijven voorzien van betrouwbare, duurzame en betaalbare energie.

Aliander is een Great Place to Work

Great Place to Work erkent jaarlijks bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap. Dit jaar staan wij 5de in de categorie Best Large Workplaces 2018. En daar zijn we mega trots op!

Wij bieden jou ontzettend veel opleidingsmogelijkheden!

Je leest het hier