‘Verwarm het kantoor gewoon een uurtje eerder’

Windmolens en zonnepanelen zie je overal. Maar hoe kunnen we die duurzaam opgewekte energie optimaal inpassen? George Trienekens is een van onze New Business Managers. Hij ziet een oplossing in kantoren.


“Als je ‘s winters begint aan je werkdag, wil je dat de verwarming in het kantoor aan staat. Dat is logisch. Maar maakt het je dan wat uit hoe laat de kachel aan ging? Ik denk het niet. Met nieuwe technologie – Realtime Energy eXchange (R.E.X.) – kunnen we kantoren verwarmen op het moment dat er voldoende duurzame energie is en de prijs dus laag is. Verwarm het kantoor gewoon een uurtje eerder. Je bespaart geld, denkt aan het milieu en hebt gewoon comfort.

Schone energie benutten

Met nieuwe software kunnen we kantoorgebouwen met elkaar verbinden. Stel je voor dat het ene pand energie opwekt en het eigenlijk op dat moment niet nodig heeft. Dan kunnen we die schone energie automatisch doorsluizen naar de ander. Dat is efficiënt .

Geen utopie, maar realiteit

Het is mijn rol om partijen bij elkaar te krijgen. Samen met commerciële partijen en ontwikkelaars bekijk ik de mogelijkheden, specificaties en delen we kennis. Weet je wat het mooie is? Ik geloof echt in die toekomst. Een duurzame energievoorziening is geen utopie. We koppelen de nieuwste technieken gewoon aan bestaande apparaten of gebouwen.”