"Alles hier ademt techniek"

Trainee Erik is de hele dag bezig met energie en elektriciteit. En daarmee doet hij precies wat hij het leukst vindt. "Elektriciteit is fascinerend. Je ziet het niet, ruikt het niet en het is niet tastbaar. Maar onze maatschappij is er erg afhankelijk van."


Tijdens zijn studie Elektrotechniek maakt hij voor het eerst kennis met de organisatie Alliander. Hij loopt stage bij Qirion, doet er zijn afstudeeropdracht en kan uiteindelijk aan de slag als trainee. Na een jaar komt er een vacature beschikbaar voor Operationeel Installatie Verantwoordelijke (OIV). "Toen heb ik direct mijn leidinggevende gebeld en gesolliciteerd."

Jezelf leren kennen

Inmiddels is Erik een jaar verder en hard op weg een OIV’er te worden. Het opleidingsplan schreef hij zelf, inclusief doelstellingen en ontwikkelingspunten. Hij heeft zichzelf drie jaar de tijd gegeven zijn opleiding af te ronden. Naast technische kennis, leert hij ook veel over zichzelf. "Dat is het mooie van het traineeship. Je leert jezelf kennen en herkennen en je leert van fouten. Daarnaast leer je omgaan met bijvoorbeeld stress, verandering en impact. Dit alles is heel goed voor je."

Trainee Erik praat met zijn collega

Qirion is voor hem het bedrijf waar hij met passie aan het werk kan. "Want alles ademt techniek. Dat voel je als je hier rondloopt." De energietransitie is volop gaande en op niet alle vraagstukken zijn tot nu toe antwoorden gevonden. Juist dat maakt het voor Erik een interessant ontwikkeling waaraan hij een bijdrage kan leveren.  

Lef

Een tip voor aanstaande trainees? "Doe wat je echt leuk vindt en geef zelf invulling aan je functie. Daarnaast: wees niet bang je uit te spreken, toon lef."