“Door aanstekelijke energie, hoog werktempo!"

Tijdens zijn studie planologie was Thijs voorzitter van een studievereniging, had hij een leidinggevende rol in een bijbaan en doceerde hij daarnaast in het onderwijs. Zo ontwikkelde hij leiderschapskwaliteiten die hem nu van pas komen als teamleider.


Grondroerders

Thijs en zijn team hebben dagelijks contact met veel aannemers die in de buurt van onze assets van plan zijn te gaan graven met als doel om graafschades te voorkomen. Grondwerkzaamheden nemen toe als gevolg van de economische groei. “Hoe meer graafschades wij voorkomen, hoe minder monteurs we nodig hebben om de schade te herstellen. Het belang van ons dagelijks werk voor de operationele performance van Liander is dus overduidelijk.  

Vertrouwen

Thijs oriënteerde zich op verschillende traineeships en Alliander scoorde hoog op persoonlijke ontwikkeling. De keuze was dus snel gemaakt en de sollicitatieprocedure verliep vlot. “Daar sprak veel vertrouwen uit”. Na opdrachten bij onze uitvoeringsorganisatie en binnen relatiemanagement werkt Thijs met veel enthousiasme in zijn huidige rol. “Dat ging niet over één nacht ijs. Ik heb de keuze goed overwogen en na diverse gesprekken met mijn mentoren en adviezen van collega’s dacht ik: Waarom probeer ik het niet gewoon?”

En dóór!

Thijs is inmiddels een jaar verder en werkt nu vast in zijn huidige functie. Hij heeft de eerste jaarcyclus als teamleider doorlopen. “De volgende stap is excelleren in wat ik doe. Daarin wil ik me nu verder ontwikkelen”. Naast de vaste verantwoordelijkheden in zijn functie vindt hij het vooral belangrijk dat zijn collega’s hem kunnen vinden als er iets is. Hij houdt van doorpakken. “Ik heb een aanstekelijke energie, alles gaat in hoog tempo!”