Eén foto zegt meer dan 1000 woorden

Uitvoerder Richard van Tholl werkt al meer dan 30 jaar bij Alliander. In die tijd is er veel veranderd, met name in de manier waarop de techniek zijn werk makkelijker maken. ‘Mijn werk wordt in de toekomst alleen maar uitdagender.’


"Voordat we ergens fysiek een project uitvoeren, maken we eerst altijd een schouw van de situatie. Lange tijd deed ik dat met pen en papier: ik omschreef wat ik zag en maakte voor het gemak soms een tekening. Inmiddels gebruik ik daarvoor een iPad.

Handige apps

Als uitvoerder is je technische kennis uiteraard erg belangrijk. Maar communicatie is dat minstens zo. Waar mijn collega’s voorheen mijn aantekeningen moesten interpreteren, kijken we nu allemaal naar exact dezelfde beelden. En als ik dingen aantref waar geen rekening mee is gehouden, geef ik die meteen door via de app. Zo heeft iedereen altijd de meest actuele informatie en kunnen de werkzaamheden of planning op tijd aangepast worden.

Virtueel samenwerken

Deze nieuwe manier van samenwerken bevalt me prima. Als ik buiten ben, kan ik toch direct schakelen met collega’s binnen. En door het maken van foto’s ontstaat er niet alleen een goed beeld van de werkplek, maar bouwen we ook een goed projectdossier op. Zo wordt het werk voor iedereen makkelijker.”