Een sociaal intranet brengt collega’s bij elkaar

Het wereldwijde web heeft de wereld verandert. Informatie is overal en voor iedereen toegankelijk. Alliander maakt dat intern ook mogelijk. Intranetmanager Natasja Lenferink werkt aan de ontwikkeling van een sociaal intranet.


“Het sociaal intranet is eigenlijk een nieuwe stap in onze manier van samenwerken. Het is een platform waar je informatie kunt delen, samen kunt werken, communities vormt en je mening kunt geven. Je vindt collega’s op hun expertise en legt in no-time contact. 

Eén ontwerp met 1.000 meningen

Bijzonder is dat we het nieuwe intranet samen met medewerkers maken. Van monteurs tot projectleiders en directeuren. Iedereen gebruikt het intranet op zijn eigen manier. Daarom hebben elke stap ook samen gezet: van de eerste wensen tot het ontwerp en de pilot. Dat maakt het écht een project van en door medewerkers.

Content owner

Mijn rol in het project is best complex. Ik heb een communicatie-achtergrond, maar moet als product owner ook vaak technische besluiten nemen. En ik stuur projectleiders aan voor de contentmigratie of het beheer van het platform. Alles hangt met elkaar samen, dus moet je soms snel schakelen. Inmiddels vertaal ik IT-taal supersnel naar ‘normale-mensen-taal’.”