webshopSite

Een webshop voor alle Alliander-medewerkers

Timo Scholten is SAP Applicatiebeheerder bij Alliander. Op dit moment is hij bezig met de uitrol van een nieuw en uitdagend project: een webshop binnen Alliander, zodat iedereen makkelijk bestellingen kan doen.

Een eigen Bol.com

“Kantoorartikelen, bouten, moeren, bedrijfskleding, oliemonsters voor bodemonderzoek, bliksemafleiders, een bloemetje voor een collega. Binnen Alliander wordt heel veel besteld. Voorheen binnen een systeem dat door veel medewerkers niet als gebruikersvriendelijk werd ervaren.” Timo brengt hier samen met zijn team verandering in, met de gloednieuwe Alliander webshop. Zoek je een bepaald type moer of een cadeautje voor een collega die afscheid neemt? Binnen drie kliks heb je de bestelling geplaatst.

Bezig met de nieuwste ontwikkelingen

“Wat dit project juist zo uitdagend maakt? De Alliander webshop is een nieuw product van SAP. Binnen Nederland zijn er nog maar heel weinig bedrijven die ermee werken. En zeker niet zoals Alliander dat doet: door het beschikbaar stellen van heel veel artikelen en het gebruik van zoveel functionaliteiten. In totaal zijn er maar liefst 145.000 artikelen beschikbaar in de webshop. Dit maakt het tot een mooi en uitdagend project. Je krijgt niet vaak de kans om met iets compleet nieuws te kunnen werken bij een bedrijf dat hiermee voorop loopt.”

Timo en zijn team zijn dag in dag uit bezig met het optimaliseren van de webshop. “Ik zoek alle stukjes code door op foutjes. We zijn constant aan het finetunen. Zodat het uiteindelijk voor iedereen fijn werkt.”