“Er wordt veel gelachen en kneiter hard gewerkt”

Werken bij Alliander betekent dat je werkt met mensen met verschillende achtergronden. Dat maakt ook dat trainee Estelle elke dag enthousiast aan het werk gaat. "In deze omgeving kan ik veel leren. Uitvoerders nemen geen blad voor de mond en het zijn harde werkers."


Estelle is als management trainee in een technische omgeving terechtgekomen. Per toeval. Zonder dat ze het zich herinnerde, had ze haar gegevens achtergelaten tijdens een evenement waaraan ze deelnam. Haar naam is uiteindelijk terechtgekomen bij een recruitmentbureau. En het was dat bureau dat haar in contact bracht met Alliander.

Verantwoordelijk werk

Na op meerdere plekken te hebben gewerkt, stuurt ze nu elke dag een team aan. Daarin zit een projectmanager, een coördinator, engineers en uitvoerders. "Het werk sluit niet aan op mijn masters Human Development en Public Policy, maar ik zit hier honderd procent op mijn plek." De mensen in mijn team voelen zich heel verantwoordelijk voor het werk dat ze doen. Estelle: "Ze hebben een belangrijke rol en dragen die ook uit. Als teamleider is het belangrijk dat te zien en te waarderen."

"In deze functie wordt niet verwacht dat ik alle technische aspecten weet. Maar ik weet wel hoe je een team aanstuurt en hoe collega’s werken. De uitvoerders weten zelf hoe ze een gasleiding moeten vervangen." Om wel een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden in het veld, gaat Estelle geregeld een dag mee op pad. "Dat maakt het heel tastbaar, je ziet waarvoor je werkt."

"Opent deuren"

Als trainee bij Alliander krijg je veel mogelijkheden. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. "Je krijgt ruimte voor je eigen traject. Wat je erin stopt, haal je er dubbel uit. Je wordt beloond voor je werk en bouwt aan een carrière. Het traineeship opent deuren."