Gerrie van Ooyen - monteur bij Liander

Wat houdt het werk van een monteur bij Liander in?

“Ik bemoei me met alles wat met storingen te maken heeft in laag- en middenspanning in de elektriciteitsvoorziening in Nederland. 

’s Ochtends krijg ik mijn eerste melding van een storing binnen op mijn laptop. Die accepteer ik en daarna rij ik naar het huishouden of het bedrijf toe. Daar vervang ik bijvoorbeeld een zekering of geef de klant op een andere manier weer stroom en handel de klacht administratief af via een menu in mijn computer. Officieel heb ik geen ‘klantcontact’ maar natuurlijk ben ik wel de eerste aangesprokene naar de klant toe. Je moet dus wel met mensen kunnen omgaan en je behulpzaam opstellen. 

Het kan ook voorkomen dat ik op een klus wordt gezet die een aantal weken of maanden duurt. Elf keer per jaar, elke vijfde week in een cyclus, heb ik storingsdienst. Dat houdt in dat ik een week lang, ook in het weekend, dag en nacht oproepbaar ben. Je kunt dan dus zomaar om drie uur ’s nachts uit je bed gebeld worden voor een klusje, want meldingen van storingen komen niet alleen op kantoortijden binnen. 
Gelukkig heb ik dan recht op slaapuren na een aantal uren werken. Na zo’n week neem ik vaak twee dagen vrij om bij te komen.”