Gerrie van Ooyen - monteur bij Liander (2)

Wat maakt je werk zo leuk? En wat vind je minder?

“Ik vind het fijn om mensen blij te maken. Als je langs de klant komt en de boel weer laat draaien, regent het vaak bedankjes. Verder ben ik blij met mijn ‘vrije’ leven onderweg in mijn busje van klus naar klus. Dat nomadenbestaan past bij me. 

Jammer is dat ik vaak geen mensen om me heen heb om even lekker mee te ouwenelen of een bakkie mee te doen. Daarom  is het fijn wanneer  ik af en toe een grote klus mag doen met collega’s. Ik hou van het grovere, stoere werk in de buitenlucht. 

Wanneer ik alleen aan het werk ben, maak ik het zelf gezellig. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd een kookstelletje in mijn auto waar ik een soepje mee kan opwarmen. Of we bellen als collega’s onderling elkaar op en spreken een punt af waar we tussendoor een harinkje kunnen eten of doen ’s ochtends vroeg op ons ondersteuningspunt een bakkie. Die samenhorigheid is er wel onder de monteurs. 

Ook vind ik het hartstikke leuk als ik een stagiair moet begeleiden. Afgelopen week liep een jongen van veertien van de Streekschool een dagje met me mee. Ik trakteerde hem op een lunch bij de snackbar. Dat jochie at glunderend zijn patatje. Mooi toch?”